Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Herders kwartet Kerkdiensten experiment Bij de diensten Actueel Oudeschild Oosterend De Cocksdorp Adressen nieuwe pagina Anbi Nieuwe pagina 14 leken pagina 

Herders kwartet

Predikanten - Voorgangers - Dominee's - Pastors - Herders Zielenknijpers - Geestelijk verzorger - Hemelbestormers - Vicars Minister - Zingevingsdeskundige - Rector - Bijbelvorsers - Pasteurs Zielzorgers - Pfarrer - Ministre.

Herders

De Waddengemeente bestaat uit een combinatie van drie dorpen; Oudeschild - De Cocksdorp en Oosterend. Dat is in oppervlakte een groot en bewerkelijk gebied. De bewoners van de drie dorpen, hebben een sterk uiteenlopende aard.De oorzaak hiervan ligt in de economische geschiedenis van de dorpen.Oudeschild. Bewoners van Oudeschild zijn vanaf het ontstaan van het dorp tot aan heden en vermoedelijk ook in de toekomst, aangewezen op de zeevaart en visserij. Oosterend is afhankelijk van landbouw, visserij en veeteelt. Industrie is afwezig evenals horeca en recreatie. Deze twee dorpen groeien uiterst langzaam. De Cocksdorp. Jong en dynamisch, is het jongste dorp, gesticht in 1838 tijdens het inpolderen van "Eierland". De bewoners zijn begonnen met landbouw en veeteelt maar sinds de jaren '70 , heeft de stormachtige groei van het toerisme gezorgd voor snelle uitbreiding met veel economische mogelijkheden. De over het algemeen jonge bewoners, zijn afkomstig uit alle windstreken van Nederland. Met ingang van 28 januari 2018, komt Ds.C. de Jong, drie dagen in de week werken op dit eiland, onder de paraplu van de "Waddengemeente Texel". Lees meer onder de tab "actueel". De Waddengemeente kan verder rekenen op de medewerking van drie gastpredikanten die op dit eiland wonen. Allereerst is dat de heer; Marinus D. Kuiper, voorganger. Zelfstandig ondernemer en koorleider van het koor "De Zingende Zeeman", in Oudeschild. U kunt hem ook tegenkomen, verkleed als de Admiraal Michiel Adriaanszoon de Ruyter, wiens rol hij uitbeeldt bij verschillende historische gelegenheden. In de telefoongids van Texel vindt u drie pagina's vol Boon(en). Er kan er nog wel eentje bij en dat wordt;Drs. H.J. Boon, afkomstig uit Zelhem en woont sinds kort op Texel. Hij vervult vele preekbeurten en verleent ondersteuning bij pastorale werkzaamheden in de polders, (Polderdominee) en in De Cocksdorp. Dra.Krista Mirjam Dijkerman, voorganger. Woont in Oosterend en evenals de heer Kuiper fungeert zij vaak als gast preker in diverse kerken op het eiland en daar buiten.

Voor contact, zie de adreslijst

geluid

Hier klikken om de tekst te bewerken

Drs. H.J. Boon

kwartet

Ds. C. de Jong

dra. Krista Mirjam Dijkerman

Marinus D. Kuiper

Omgeven door water