Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Herders kwartet Kerkdiensten Herders Bij de diensten Actueel Oudeschild Oosterend De Cocksdorp Adressen Anbi 

Actueel

Psalm 103

"De dagen des menschen zijn als het gras, gelijk ene bloem des veldsalzoo bloeit hij: als de wind daarover gegaan is, zo is zij niet meer en hare plaats kent haar niet meer".

Actueel

Blijvend aktueel

WaddenkerkNa de laatste novemberstorm bleek de schoorsteen op het "Gebouwtje", te wankelen en dat leverde een flinke lekkage op. De schoorsteen is inmiddels verwijderd, het dak is weer dicht en de gevolgen van de wateroverlast worden in het voorjaar gerepareerd.KoudDe verwarming is defect en werkt maar voor 50%. Er wordt aan gewerkt maar het euvel is gecompliceerd. MaartenskerkGeen bijzonderheden te melden..Zeemanskerk Geen bijzonderheden. "Open Kerk" Gedurende het zomerseizoen 2017, hebben vrijwilligers de Waddenkerk 18 weken opengesteld voor bezoekers. Er kwamen 3882 bezoekers de kerk bekijken en wel of niet een praatje maken en soms luisteren naar muziek. Bijdragen en verkoop van ansichtkaarten brachten € 1450,03 in kassa. De opbrengst mag gebruikt worden voor kleine aanschaffingen in kerk en bijgebouw. VerwarringDe doopnaam van Ds.de Jong luidt: Cornelis de Jong. Maar in spreektaal / roepnaam gebruikt hij liever "Kees"de Jong. Ondertekenen met een C en roepen met een K. .

VakantieDs.F.v. Helden en Ds.C.der Nederlanden zijn met vakantie van 1 tot 31 augustus. Na de afscheidsdienst werkt het echtpaar door tot 1 augustus 2011.

Hier klikken om de tekst te bewerken

Hier klikken om de tekst te bewerken

Hier klikken om de tekst te bewerken

Hier klikken om de tekst te bewerken

Het kerkblad bericht:Ds. C.de Jong uit Houten, heeft het beroep aangenomen om op dit eiland te komen werken. Niet volledig maar drie dagen in de week en voor te gaan in twee diensten per maand. Dat is een mooi begin. Datum van ingang: 28 januari 2018, in een gezamelijke (Waddendienst), Maartenskerk, Oosterend. Citaat (gedeeltelijk), uit het Tessels Kerkblad van december 2017:Van de voorzitter (Kerkenraad)Uiteindelijk hebben wij een beroep van 60% uitgebracht op Ds. C. de Jong uit Houten; meer was toen niet mogelijk i.v.m. lopende verplichtingen van Ds.de Jong in Houten. In goed overleg willen wij de andere 20% van de werkzaamheden onderbrengen bij andere predikanten van PKN Texel, met name bij de nieuw te beroepen predikant van Den Hoorn. Ds.de Jong heeft het beroep aangenomen en wil op 28 januari 2018, intrede doen in een gezamelijke dienst in de Maartenskerk. Zoals bekend blijft de familie de Jong in Houten wonen.Ds.C. de Jong zal, zo is het plan nu, gemiddeld in twee diensten per maand voorgaan en drie dagen per week gemiddeld op Texel verkeren. Wij zijn druk doende om een passende woonruimte te vinden. Verdere mededelingen omtrent werk en werkzaakmheden in Oosterend zullen te zijner tijd volgen.Namens de Kerkenraad, Elko Vermeulen, voorzitter. AdresgegevensInmiddels heeft Ds.Kees de Jong een adres op Texel:Ds.C. de JongOesterstraat 111794 AR Oosterendtel. 06 15 34 57 90 email. dskeesdejong@gmail.com

Omgeven door water